Macam mana buat luka bersalin cepat baik ?

Ada cara tak ?

1 Balas

jaga makan minum. pastikan kawasan luka tu sentiasa bersih dan kering. lepas mandi, dah lap semua, duduk menghadap kipas untuk make sure tempat luka tu betul betul kering sebelum pakai panty. setiap kali pergi tandas pun, pastikan lap kering lepas cuci. kalau jenis cepat berpeluh, jangan bagi luka tu terperap lama, kejap kejap awak bukak untuk keringkan

1y ago

awak punya ada nampak kesan jahit ke? sebab sy punya luka czer macam ni