Meriahkan Susu Ibu

Ada cadangan tak.. Nak byakkan susu ibu slain ambl pil

5 Balas

Kalau ikut apa yang nurse ajar time kat kk dulu, first of all mindset ibu tu sendiri, always kena tanam dalam kepala nak susukan anak sendiri, sebabnya, saya sendiri ada dengar dua tiga org ibu mengeluh pasal susu ni, duk nak bagi susu formula sampai nurse and doc marah yang teramat marah. Second, urut, haritu nurse ada tunjuk macam mana cara yang betul untuk urut, sis mungkin boleh google sbb nak explain sini panjang hehe. Third, sis jangan pressure time susukan baby, sbb baby rasa apa ibu rasa, relax and minum air banyak untuk banyakkan susu juga. Wallahualam 🌸 hwaiting mommy 💪🏼

1) minum air banyak banyak 2) tidur dengan cukup 3) kurangkan stress 4) rendam buah kurma dalam susu, biarkan semalaman, lepas tu minum 5) masak lobak putih, sayur ni banyak tambah susu bagi saya 6) makan biskut tambah susu 7) goji beri, longan, red date and brown sugar - masak semua dalam rebusan air mendidih, minum. Chinese way untuk tambah susu 8) buat urutan tambah susu badan, macam ni https://my.theasianparent.com/urutan-oketani-susu-ibu 9)makanan lain https://my.theasianparent.com/makanan-tambah-susu-badan 10) baca ni juga https://my.theasianparent.com/cara-banyakkan-susu-badan

Demand and supply. More demand more supply. Tu main dia untuk banyakkan susu. Selain dari tu kena makan makanan yang berkhasiat and saya ada baca minuman yang berasaskan malt boleh tambahkan susu. And makan or minum apa yang awak suka, nanti awak happy susu pun tak drop. Minum air pun kena banyak. Yang penting jangan stress 😊😊

Kurangkan stress, jangan berfikiran negatif. That's the main point. Minum air banyak, milo suam, horlicks. Makan makanan berkhasiat. & macam saya, saya makan apa yg saya suka jugak. contohnya walaupun roti sardin, tapi saya suka , automatik susu banyak sampai melimpah kena baju😅

Saya dulu minum horlicks & makan roti gardenia jagung. Alhamdulillah sangat membantu😊