ibu2 bagi tips macam mana nak meriahkan susu ibu?

ibu2 makan apa, minum apa atau ada apa2 produk yg ibu2 makan utk meriahkan susu smpai anak umur 2taun?

1 Balas

hormon penyusuan ni sama mcm hormon bila kita happy(oxytocin).. so kalau sis happy kurang stress,makan mknn sihat dan air yg cukup..insyaAllah susu byk..dan still kena maintain 2-3jam rangsang breast utk keluarkan susu,sampai baby 2tahun..

2y ago

kena consider jugak umur anak, kalau dah byk mkn myb dpt 2-3oz je bila pum setiap 3jam..bg sy xperlu meriah,cukup utk ank pun ok dah..