Assalamualaikum nak Tanya, baby saya dah 20 Hari, bila dibedung dia akan merengek tak selesa..

Ada apa apa effect ke kalau baby baru lahir tak kerap dibedung?

3 Balas

Takde apa2 effect. Cumanya baby akan terkejut dengan moro reflex sendiri. Mungkin cara bedung tu kurang betul. Cuba awak semak cara bedung di FB babylanguage.

sama macam anak saya baru 13hari tak suka dibedung.. jadi saya bedung kaki je.. tgn biarkan lepas

Tkde baby tk suka dibedung, kena buat cuddle cure