TEST TELINGA BABY..

ada anak2 yg da pergi test pendengaran anak? jom share..

TEST TELINGA BABY..
18 Balas

ada.. tp baby sy xmo tido, puas tepuk2 tidokan tp xnk.. Dr bg ubat tido smpai 12ml, tido kjp pastu trjaga.. jenoh 😩last2 Dr suruh bawak naik kreta pusing2 smpai dia tido

mse baby lahir, kt hsptal dh buat dh test.. baby lahir 5/8 ritu.. kata nurse tu skg mmg ada buat test kt hsptal.. melainkn kena refer bru kne g lg..

4y ago

rase nya masa baby lahir dah buat kan test utk pdengaran nie..dr ckp semua okey..so xd pape lak..skrng anak nk masok 5 bulan..pergi klinik ibu anak bulan2 pun xd lak misi suruh..dia mmg ad tnya..ad tindak balas x bila bunyi kuat, bising ke..

dh dkt hospital serdang..twin 2nd pass,twin 1st kna appointment bru sbnya baby meragam xsuka bnda test tu..test tu kna baby tido or senyap.

4y ago

blm lg 9.11 nnti bru g semula..

sy bersalin kt swasta. So mmg prosedur hospital tu mmg wajibkn hearing test ni. Baby lahir terus kena buat.

4y ago

sama

actually mmg ade je dekt buku sruh pegi test pndengaran ni .. tp ramai trlepas pndang trmsuk saya 😅

4y ago

lpas brsalin kt buku pink dorng ada tmpal untk hearing test ni .. ada la date dia bgi .. tp saya trlepas pndang so tak buat pun sb mak nya tak perasan hehe

maaf tanya..anak sis ada masalah pendengaran ke ? takde pulak nurse tempat saya suruh buat test ni

4y ago

anak sya kna buat....

Sya brsalin bru2 ni di sg buloh, Memg bby bile dh lahir dy tros cek cmni...

anak saya kna refer masa umur dia sebulan... alhamdulillah pass...

4y ago

takda.. tp xtau napa kena buat ujian pendengaran.. mungkin sebab saya bersalin umur 40 kot.. 😅

dah..selamat bkjesama..kalau x kjesama..jenuh nk tdo kan die.

saya lepas bersalin, esoknya terus nurse buat hearing test.

4y ago

kalau pass, xperlu dah sis.