urine protein

Hi,ad tips x utk hilangkn protein dlm urine?tdi sya buka buku pink..yg lain ok tpi urine sya 2+ la pula...minggu depan kena dtg klinik lgi utk check urine..selain dri mnum air bnyk²,ad tips lain x??nak mnta pendapat dgn mommies yg prnah kena mcm ni,risau sya?...

15 Balas

Protein dlm urine tu macam kencing berbuih ke?

5y ago

Xpasti ,air kencing sya xde buih pula tpi result ad protein dlm urine😔

Bykkan minum air masak.

Cuba mnum byk air

5y ago

TQ💕

Minum air kosong banyak banyak. Kalau rajin, buat air barli letak gula batu sikit. Lepas tu masa nak tadah air kencing tu, cuci dulu bahagian bawah kita tu bersih2 dengan air. Lepas tu kencing sikit dulu, tadah air kencing yang tengah tengah. Ni tips nurse saya bagi. Alhamdulillah lepas tu tiap kali check urine, okay je.

Kena minum air kosong lebih byk dr biasa sebelum mengandung.

5y ago

Ok...tngah usaha mnum bnyk² air..air kencing pun dah wrna putih..😂