Tips naikkan berat badan semasa pregnant?

Ad tak mommy2 yg tgh pregnant dlm ni berat badan dia makin menurun dan bukannya menaik atau maintain? Macam mana ya nak bagi berat badan kita naik semula? (Maksud sy berat sesuai dgn keadaan perut) Sebab setiap kali checkup setiap kali tu la berat menurun😌 Perut makin membesar tapi berat semakin turun😅 Sblum pregnant 58.8kg - now 55kg😌

7 Balas

Nak naik berat badan, kena makan je la kan? Atau try minum2 susu ke, makan kira calori (makan,exercise) biar cukup/lebih sikit dari keperluan. Takut sis makan tpi by the end of the day still xcukup keperluan calori, boleh menyumbang ke berat turun jgk. Better yet, time check up kena scan perut tgk perkembangan baby okay ke tak. Kalau berat xbrapa nk naik, tpi baby maintain je perkembangan dh kira okay.