Folic Acid

Tadi pergi ke farmasi , tanya soal folic acid. Sebab ubat yang dokter bagi dah habis . Duphaston tuh . Sekarang pregnant 7 weeks. Sebab tengok ubat nih besar sikit dari folic acid yang biasa dokter bagi kecik kecik . Tak apa ke makan ini ?

Folic Acid
9 Balas

Saya pon ada ambik haritu.. doc bg utk 5 hari je. Tp time ambik ubat tu doc still suruh ambik folic acid.. folic acid supplement, duphaston ubat.. 2 bnda berbeza..

Boleh je nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby? https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

duphaston to untk kuat kan rahim bagi org y prgnt..n untk trun kn priod bg org y x prgnt.. duphaaton dgn axid folid brbeza sis..

folic acid beli kt farmasi atau dapat dari KK sama je sis. don't worry. takde masalah. kandungan sama, cuma beza kt harga dgn brand.

4y ago

Terima kasih sis ??

dupbaston tu utk kuat rahim...continue slgy bby awk.belum kuat...

Kalau dah pregnant better 5mg. Yg ni dos sikit sangat.

7w dah boleh makan ubat ye..ke sis ada masalah apa²?

better ambil dekat kk tempat sis selalu checkup tu..

Boleh je