ACID FOLIC

Acid folic yang mana paling bagus untuk awal kehamilan??

5 Balas

Sy mkn folic acid brand appeton..sy pnh tnye doc soalan ni, doc bgtahu xkisah brand ape2 pun janji mkn folic acid 400mcg tiap hari..bulan puasa ni sy mkn folic acid masa sahur & selepas iftar kiranya 800mcg sehari sy mkn..

Isteri saya ambil duofolic. Yang penting dosenya sis iaitu 400 mcg per day. Duofolic ni dose dia 500 mcg murah pulak tu. Boleh cari di farmasi.

1y ago

yg ni 5mg sis..5mg = 5000mcg 😅 tapi as long as kita serasi, takda masalah rasanya..

sy xtau mne paling bagus.. tp buat ms skrg mkn blackmores pregnancy & lactation . semua vit yg diperlukan dh ade kt dlm tu..

1y ago

@aliahnatasyaa, beli kt guardian or watson ade ☺️☺️

I makan powerplus multivites, ada vit d calcium vit b juga dlm satu pil

sy makan obimin sbb semua complete kat situ.