NEVESNYAA DUE BULAN 9

aaaaa nevesla nak beranak!!! semua perasaan ada takut!!!! aaaaaa. mommy yang due bulan 9 ada perasaaan macam ni tak 🥲✨

44 Balas

Saya pun due bulan 9 juga hihi banding takut dengan excited . Dia lebih kepada excited 😆 sebab mindset da trkunci , nanti bersalin Akan sakit , dan confirm 100% Akan rasa sakit . Takda lagi yg sy dengar bila bersalin tak sakit , so apa” jadi Nanti hadap ja la . InsyaAllah Allah tau apa yg terbaik untuk kita . Bnyk kan bdoa . Fikir yg inda” ja , jangan fikir sangat takut tu . Kita kena fikir emosi kita juga , ksian bby Kat dalam perut tu . Bnyk” tngk vídeo bby , spya perasaan excited tu kuburkan rasa takut 😆 Moga baik” saja untuk kita semua ya moms 🤍 Jangan lupa zikir nabi yunus 🫶🏻

saya pun due bulan 9 ni ❤️excitedddd sgt2 sbb ni cucu sulung and anak pertama..perasan takut nk bersalin tu hari2 juga bermain dlm kepala ni..tapi selalu positive kan diri supaya dipermudahkan segala urusan bersalin nanti Aamiin🤲 baby Dan ibu sihat2🤲..saya dah lah jenis tak tahan sakit orgnya🥲harap Allah bagi kekuatan untuk melahirkan nanti Aamiin🤲semoga semua bakal2 ibu yg bakal melahirkan nanti .dipermudahkan segala urusan kalian Aamiin,❤️🤲

1/9/23 perasaan tkt xde wlupn dh 16thn tgglkn alm bersalin.cm rsu keadaan bby dlm perut je sbb dh srtr bt kiraan.bby plk skrg krng nk grk asyik mengeras je.wlupn ank no 3 excited dia lain mcm sbb mengandung kli ni berbeza btl dr kk n abg dia.wlu mcm mn pun selalu berdoa agar allah lindungi kandungan dlm perut ni dan kuar dia bila smpi waktunya.dlm keadaan sempurna dan sihat walafiat

sy ni pkir persediaan kalau sy masuk labor room pastu keluar tak bernyawa. takut sangat. kematian tu dekat. hari hari pun mati tu dekat dgn kita. cuma nak beranak ni lagi terasa takutnya. dah ready saving untuk anak yg bakal lahir nnti in case sy tk survive. dah pesan mcm mcm dkt husband. huhu smoga Allah permudahkan urusan kita semua untuk berjuang

sama due bulan 9 , sama jugak ada perasaan takut semua .. lagi lagi dekat breats ada ketulan appointment CT SCAN bulan 9 😢 nak masuk 28week ni tiba tiba rasa takut sebab dah kena start kiraan baby kick .. Ya Allah .. macam macam perasaan ada sekarang ni 😞 Semoga Allah lindungi kita semua .. Amin Ya Mujib .. #firstmom #firstson #syukur #Alhamdulillah

1y ago

saya dah buat ultrasound tadi , tapi kena tunggu sample darah sebab tak tahu apa punca bengkak , tapi docte ada cakap dia tak jejaskan baby insha-Allah .. sama ada hormon atau sebab lain .. saya ingat saya je ada , awak pun ada yee .. semoga kita diberi kesihatan yang baik .. amin 🤲🏻 .. btw , awak berapa week ?

Sama due bln 9..Neves + excited lagi2 baby first 🥰 tapi sedih pun ada sbb jauh dari family husb pun xtau sempat tgk bersalin ke tak 🥺 barang2 pun x beli lagi sbb mood kejap ok kejap tak ok..kadang2 stress pun ada 😥 kadang terfikir juga kena kuat tuk baby 😩 risau baby dlm perut ikut stress sekali sbb baru2 ne hb turun jadi 10.8 😭😭

Sy due 4/9 tapi sebab sy ada darah tinggi dri awal pregnant, pakar dh inform mmg akan beranak awal maknanya dlm bulan 8 la gamaknya 😅 sis redha je asalkan anak sihat walafiat dan dipermudahkan urusan bersalin. Risau jgk sbb bnyk lagi kelengkapan tak complete. Bilik pantang pun tak siap lagi. Semoga dipermudahkan urusan kita2 aminn

1y ago

sama la sy,ada darah tinggi jugak..due 3/9

saya due InshaAllah 21/9 ni... perasaan takut tu memang x dapat nak elakkan walaupun ni kandungan yang ke 4.. Excited ye juga, lagi2 bila tengok barang baby yang comel2 .. Saya doakan kita semua yang bakal melahirkan anak ni dipermudahkan urusan melahirkan, berpantang dan membesarkan anak...

sye tk de rse tkut , just rse nak cpt2 je bersalin sbb tk sbar nak bagi smue ornh tngok anak n cucu keluar .... happy rse bila boleh bhgiakan orng lain dengan cra macm ni 😂 cuma tahlah selalu terpikir je dlam kple otak mcm mne nak teran nanti erk , mcm mne muka kita erk mcm2 la pikir hahahaha

Due hari malaysia 16 september 😂 saya anak 1st mmg nervousss sbb xde pengalaman kann. Kalau nervouss dtg tu selalu baca zikir nabi yunus, selawat usap baby, sembang dgn baby, baby kita doaa bagi Allah mudahkan urusan kita jumpa kat dunia ye. Ummi x sabarr nak jumpa babyy. 😂