Pengalaman bersalin anak kedua

9/6/23 Pukul 6 pagi bersama suami 4ptg turun tanda Then baby mengeras n x activ sampai pukul 9 mlm pastu ambik keputusan g hospital sungai buloh Chek jalan baru nk masuk 3 cm tp doctor buka kan jln n suruh balik dulu.. Pukul 1.30 pagi sakit perut yg teramat amat sakit pergi ke hospital semula pastu kene tahan Pukul 7 pagi chek jln masih 3 cm n terus pecah ketumban darah.. Ok part ni mmng terlalu mencabar dan sakit yg rasa terlampau sakit sampaikan rasa nk putus nyawa..ketar satu bdn darah keluar non stop sampai kan doctor kata darah tu dah mcm becak hujan..pukul 7pg baru 3 cm pukul 8pg 4cm pukul 9 pg 5cm pukul 10 sampai pukul 11pg 6 cm terus x buka2 jln..minta tolong doctor sampai menjerit satu ward menunggu nk beranak tu sbb x tahan sakit..doctor buka jgk jln masa 6 cm tu sbb mmng x tahan sgt pukul 11.22 pagi 10/6/23 hari sabtu lahir la si beby boy yg berat 3.31kg tp abis luar dlm koyak tempat kencing pecah 3 tu la pengalaman melahirkan yg mmng rasa serik lg untuk mengandung 😭..

2 Balas

Selamat pantang mommy.. Ingat awak sudah biasa krn awak dah ada 2nd baby pengalaman 🥲

8mo ago

tp jarak anak pertama 5 tahun sbb tu doctor x marah walau pun sy menjerit sakit..sbb doctor kata laluan untuk beranak tu dah x de..hehehe terima kasih sis

Allahuakbar 🥲

8mo ago

sama la kite..tp sy jd takut n serik😢mcm yg sulung si kakak dia Allah bg sgt2 senang masa nk melahir kan