Muntah lebih 5 kali sehari

7w 4d pregnant mual teruk sangat. Makan apa je semua keluar balik. Ada tips?

1 Balas

Mkn ubat kurangkan muntah x? Jgn sesekali mkn semasa pening/loya. Mkn sikit je at one time tp byk kali. Dah mkn jgn minum air byk sgt. Minum sikit je. Lps mkn minum duduk tegak2 sampai rasa lega. Cpt2 mkn bila x pening/loya.

3y ago

Ok la tu. Mmg pnt & mengantuk awal pregnant. Nanti dh masuk second trimester cth 14w dh byk berkurang muntah bg pengalaman sy la. Sabar tau.