Ectopic Pregnancy My 1st Baby( Part 2)

7 January 2020( buat operation) Sampai sekarang masih berpantang.. still google makanan apa yg ptt d makan,apa yg tak ptt di makan.Tapi doc arahkan jgn makan makanan panas..dan amalkan makan buah2an..aduh..? Dah 3 hari bagaikan 3 tahun je rasa..Ya Allah..?kalau berpantang ada baby takpa..tak juga bosan kan..???

7 Balas

Ya Allah, baby awak menanti d Syurga. Sy czer jga. Bukan tak boleh mkn makanan panas, mksud dia makanan yg panas seperti halia,kunyit kena elakkan utk sementara. Tapi, klu sy mkn je. Sbb kita tgah berpantang kan. Mmg normal dan czer tak sama. Lebih baik beli sunquick yg oren tu. Sy minum pagi dan petang utk cepatkan luka sembuh. Alhamdulillah luka d luar dah cantik. Tggal yg dlm lah. Permakanan mmg kena jaga sgt2.

4y ago

Takpelah klu dah termakan. Utk sementara elakkan dulu. Bgi tau mak elok2, dia akan faham. Sbb czer memang tak sama dgn normal apatah lagi baby luar rahim. Kena jaga sgt2. Sbb kita nak hamil lagi kan. So, kena jaga. Takut effect dkt rahim

Sbr lah xlma pon pntg yg penting awk siht blik ne tau lps nie ad rezeki lg kn kakak sy 2x gugur pstu kali ke3 doc belh buang tiup 5thun nikh bru ad rezeki ngndung blik p puas ht ye ckp penantian 5thun pon skrg alhamdulillah dah nk msuk 4org ank

4y ago

O'o xpe Insya Allah t ad rezeki cuma lmbt kit je xpe lh bby lmbt kit leh honeymoon lma kit kn t ad lh tu rezeki Allah bagi sbr usha tawakal

Elakkan dulu mkn sbrg ikan. Byk jenis ikan kita tak boleh mkn org yg czer. Yg sy tau ikan salmon je yg boleh mkn. Siapa nak beli ikan salmon hari2 kan, mahal tu. Kalau ayam ok. Buat sup. Tapi elakkan makan dia punya lemak tau.

4y ago

Ikan kembung tak boleh tauuuuu.. sejukk. Boleh jadi dtg bentan.

Semoga Allah izinkan baby dalam rahim awak. Berpantang baik2 dulu ye. Inn Shaa Allah ada rezeki buat awak. Jaga diri baik2.

4y ago

Inn Shaa Allah, sy dah ada 4 anak, semua czer. 1 gugur. Sy baru habis pantang utk last baby. Last czer. Ni pun masih pantang lagi mkn benda yg pelik2.

Ectopics pregnancy pun still kene berpantang....sooo....kalo nk semuanye ok dr awl,kene berpntg mcm org bersalin

4y ago

ye sis...😣tak sangka plk pantang..tp merasa gak badan shaking bila sejuk..rupanya mcm org lepas bersalin rupanya..ade org cakap 2 minggu jer pantang..ade kwn suruh 44 hari..tak tau mana satu betul🤣

Sy pernah baca dlm mana tah lupa dah. Batu2 ni jga. Ikan kembung, tongkol tak boleh. Ikan bilis ok.

Bykkan makan sayur dan buah2. Sayur sawi, buah oren.

4y ago

Hehehe. Takpe.. demi kesihatan, kita perlukan walaupun tak suka. Sy pun tak suka peria, terpaksa mknnjga demi diri dan lebih2 lgi air susu bagi banyak