Vit C YANG SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG??

6 July 2020 Di sini saya ingin tanyakan kepada ibu2 atau jika ada yg bekerja di farmasi senang sedikit...hihi....maaf ya sy Ingin tnyakan mengenai Vit C apa yg sesuai di makan dengan ubt maltofer ya sy difahamkn yg ubt maltofer tu dlamnya tak ada mngndungi Vit C jadi kna beli Vit C...jadi sy Ingin tahu Vit C apa yg sesuai di makan dgn maltofer,sebelum ni pergi klinik nurse hnya bagi Zincofer ni sy makan OK semasa trimester pertama tak da muntah apa bla msuk trimester kedua da tak boleh bila telan ubat tu automatik akan muntah dan keluar balik bila bgtahu nurse kata nk tukar ubt, nurse KK tmpat sy ni bgtahu yang diorang hnya bkalkn Zincofer sahaja kepada ibu mngndung...jika nk ubt selain Zincofer diorang suh beli di farmasi luar..

1 Balas

try survey dulu kat farmasi vit C apa yg ada utk pregnant mom lpstu refer pada doctor bila next checkup. nnti klau kita beli sesiap takut tak sesuai mengikut pandangan doktor pula kan

4y ago

InsyaAllah....aminn...terima kasih awk