Bleeding :(

5 hari straight check upt macam macam jenis termasuk clearblue, semua positif. Semalam bangun pagi, bleeding biasa, kuantiti yang sedikit. Then bedrest, okay. Malam bleeding spotting, just ada brp titik je. Check doc, doc kira dah 5 weeks. Bila scan tak nampak apa apa lagi. Doc ckp antara dua, miscarriages or janin baru nak jadi. Dtg scan 3 mgu lagi. And doc bg ubat kuat rahim. After that masa buang air kecil and nak cuci miss v bg bersih sebab nak tidur, pancit air kat miss v, keluar darah, ketul size jari kelingking. Then tidur okay sampai pagi no bleeding. Baru td bleeding sikit kat panties. Maybe sbb turun naik tangga? Tp Takde rasa sakit apa apa pun. Anyone know? #firstpregnancy

2 Balas

Naik tangga pun tak digalakkan.. saya masa week 12 kot naik turun tangga tingkat 3 byk kali, malam tu jugak bleeding mcm air paip mencurah dgn kluar ketulan besar2.. masa tu taktau yg kedudukan uri rendah & ada darah beku. Tapi semuanya okey takda apa2. Sementara nak tunggu next appointment tu awk jgn byk buat keje berat la, nak angkat bakul baju pun jgn jugak or apa2 aktiviti yg menggunakan tekanan pada perut..

4y ago

Omg thankyou so much. Itulaa, tp rumah sy double storey, kerja pun office kena naik tangga 😅 skrg mmg stop buat kerja berat. Just bedrest je. Cuma turun naik tangga sesekali. Setiap kali bleeding mesti check upt, and nampak positive je rasa lega hihi. Anyway thanks for the sharing!

Kalau awal2 ni better banyakkan bedrest. Sbb baru nak jadi kan.

4y ago

Okay awak. I’ll try. Thankyouu 😘