2 times Spotting

4 weeks pregnant and 2 times spotting. Is it normal?#1stimemom

11 Balas

Masa saya pregnant dulu pernah kena spotting tapi on 35 weeks dah masa tu. Doktor pernah pesan dekat saya, apa2 spotting atau bleeding masa pregnant tu adalah tak normal, tak kira minggu ke berapa pun. Bila jadi, kena cepat2 ke hospital. Saya ada baca, ramai juga Ibu2 yg on early pregnancy alami implementation bleeding. Tapi bagi personal experience saya, tak alami implementation bleeding tu. Apa2 pun segera ke klinik / hospital ye mommy. Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Thank you ❤️

x normal pengalaman sy 7w spotting org kata normal after 3days bleeding org kata normal jugaa sbb ada yg dtg period time hamil 1st day darah turun seakan² pitam keluarla seketul anak syurga mama 😭 keguguran membuatkan sy trauma...klu ada darah sikit ke or banyak trus emegency lebih² lagi d awal kehamilan

Thank you for the replies semua mommies.Semalam dah ke klinik. Doc scan macam ada cyst. Then terus refer ke hospital. Scan lagi sekali. So far doc suruh datang lagi 3 minggu. And check balik cyst tu membesar ke tak. Takut sangat mula2 tu bila scan ada cyst. Mommies semua doakan saya and baby okey ya! ❤️

Masa 1st pregnant dulu, spotting skali tapi xde buat ape2 sebab org cakap normal. Mase week 6 gugur. Skrg ni 2nd pregnancy, spotting byk kali mase week 4 & 5. Terus g klinik mintak ubat kuatkan rahim. Semoga pisang x berbuah 2 kali. Better g klinik.

saya baru 7w dah dua hari ni ada spotting..terus pegi klinik check..Alhamdulilah so far ok lagi baby and doc bagi ubat utk kuatkan rahim.after 2 weeks kene scan lagi nanti. better pegi je check kalau ada spotting..

pregnancy sy yg pertama, spotting, org ramai kata xda pape. last2 gugur.. yg second ni pun ada spotting, terus pergi cek. takda tunggu2 dah. trauma😭 tp alhamdulillah semuanya ok dah🤗

Saya pun baru 4 weeks 3 days. Almost seminggu awal tu keluar spotting. Doc kata normal. Makan Folic Acid & jaga pemakanan, jgn lasak & minum susu 😊 moga awk & baby baik2 saja.

3y ago

time ni scan nampak tak lagi sis

Go check with your doctor sis. Saya dulu pun spotting jugak. Tanya org2 pengalaman kata biasa je. Esoknya terus keguguran. Kalau dh 2 kali better jumpa dr.

Boleh jd normal boleh jd tak normal juga.. check kat klinik ya.. consult dgn dktr

3y ago

And ada jugak sakit dekat bahagian bawah perut. Ada yang cakap normal. Supposely harini due period. Tapi sebab check upt awal and positive. Risau sangat

better check doc. 1st trimester adalah masa utk kita 89x extra care hehe