4 bulan.

4 bulan memang tak rasa apa apa gerakan baby lagi ye. Huhu terlebih excited pulak ? baby first ?

18 Balas

Rasanya ikut ketebalan perut juga kot. Orang selalu tegur perut saya kecik tanampak cam pregnant. Tp alhamdulillah saya 16weeks dah dapat rasa gerak gerak tapi takda lah kuat sangat. Now 19 weeks makin kuat dah rasa baby tendang hehe. Saya rasa tengok perut juga kottt

Sabar sis.. Klu nk btul2 rasa baby gerak sampai perut senget2 tu biasanya 5bulan ke atas.. 5bulan ke bawah rasa juga mcm gelombang je.. Xde la nmpk perut membenjol sbb kene tendang ke ape.. Hihi.. Tp insyaAllah baby dlm tu mmg bergerak..

Sy dlm 18w dh rasa mcm baby gerak..sis cuba baring n pegang2 perut..nt rasa mcm alun2 ringan gitu..tp kdg ad yg xrasa awl..skng sy da 20w pn kna bring bru rasa tendang2 gitu kdg snget2 perut..😀klu brdiri xrasa sgt

Baby ada gerak tapi sis yang tak rasa sebab baby kecik lagi. Sayan pun macam tu. Tunggu besar sikit, nanti akan rasa macam ada buih buih dalam perut. Slow slow je rasanya 🤗

Kebanyakannya first pregnancy mmg blm rasa grakn ms 4bulan. Around 5month bru akan rasa. Cuba sis baring terlentang. Mgkin time tu akan rasa sikit. Hihi

Belum lagi sis. Nak masuk 5 bulan baru rasa. Masa 4 bulan tu rasa mcm ada angin je dlm perut. Dah 6 bulan baru rasa baby mmg aktif bergerak hehe

saya mau dkat2 6bulan bru dpt rasa gerakan si manja😁 bby first jgk hehehehe.. tapi sekali dia dpt begerak .terlalu aktif la pulak😅😂

Sy bru dapat rasa gerakan smlm sis.. Sy 4 bulan lebih da.. Happy tak terkata.. Rasa tendangan halus.. Mcm kena jentik tiap bbrpa saat.

Hehehe xpe sis. Sy pun 5 nk masuk 6 bln baru betul2 rasa and tahu tu Tendangan baby dlm perut. Huhu.

Org paling cepat pun 5-6 bulan yunk. Kdg dye dah grak tp kita x rase baby gerak lg