Bila boleh Mula Buat Scan Ye?

Hi mommies.. Nak tny, bila dah boleh buat first scan ye? I baru 4 weeks ++. First baby. Excited sangat. ?

Bila boleh Mula Buat Scan Ye?
22 Balas

Wah pekatnya. Tahniah! Kalau tanya saya, pergilah seawalnya. Inform je Saya dah buat hometest upt. Result positif. Apa langkah seterusnya Dan bila saya boleh buka buku pink? Puan tanya mcmni. Saya buka buku pink waktu kandungan 4-5 weeks+ Jgn scan apa2 kalau takda bleeding ke apa. Awal mcmni, sememangnya takkan nampak apa2 kalau guna ultrasound. Kecuali kalau Puan scan guna TVS (dari bawah). 😊 So good luck Dan semoga dipermudahkan

5y ago

sama macam sy awal scan msh xnmpk

Scan masa 8 week ke atas sis. Sbb saya pun mcm sis excited masa tahu pregnant sbb first pregnancy. Masa tu 4 week jugak pergi scan tak nampk baby lagi. Baru nampak tompok darah. Dokter suruh datang scan 10 week nanti. Skrang saya dah 7 week. Tak sabar 3 minggu lagi nak scan tengok baby. Hehe. Doakan saya tau. Tahniah sis. Semoga dipermudahkan urusan sis. Saya pun test guna guardian upt mcm tu. pekat pun sama mcm tu

Upt ni jenama guardian ke watson? Sy lupa. Sy pun first check dalam 4-5 weeks something. Memang pekat. Haha memang terbaik. Result pekat. Recommended sangat sape2 yg nak carik UPT murah meriah and hasil memang pekat. Tahniah awak ye! Moga dipermudahkan. Sy buat first scan 8 weeks nampak kantung je. Doktor kata better pegi 10 - 12 weeks.

5y ago

Sye pkai dua upt berbeza result sme pekat hihi. Depends kot.

Tahniah sis... Ank fist mmg excited tgk double line pun rasa nk nges kn.. Klau g scan skrng mybe nmpk kntung ja tu... Elok g time 10wk, da bleh nmpk stu titik kcik wrna putih

wow 4 weeks dah terang menderang. tahniahh. better tggu 9 0r 10 weeksla bru nmpk semua.. xdelaaa nnti pergi ade kantung je bby lom nmpk. sedih lak nnti

Saya 4 minggu nampak kantung 5 minggu nampak janin kecik n dgr heart beat baby.. bergantung pde canggih mesin scan tu sis

8 weeks ke atas better. Dlu sy pegi time 4 weeks + , doc sruh repeat scan lg 2 minggu.. Udoh 2x kene g klinik 😁

Sy aritu 7weeks baru scan.. Tu pown nmpk kantung jer.. 9 weeks scan lg skali baru nmpk baby dlm kantung

Awal lagi tu 4 minggu 😅 tak nampak apa apa lagi sis . Better 8 minggu ke atas baru scan

Tak yah sye dulu excited juga . Masa tu 4 w pergi2 scan ap pon x nmpk lagi better 8 w keats