Keluar lendir coklat pekat. Maaf gambar kotor/jijik sikit.

37week2Day.. Assalamualaikum semalam saya pegi checkup kat tempat saya nak bersalin (swasta), and sy bagitau doktor yang perut kerap ngeras2, sakit celah kangkang, sakit tulang kemaluan.. jadi doktor pun cakap, jum lah kite cek bukaan dulu.. lepas cek, doktor cakap baru buka 1cm.. dan cervix masih tebal.. dan dia ckp dia pun tolng bukakan sikit laluan tu.. and dia benarkan saya balik, dan admit 1/3 (38w).. dengan harapan masatu dh buka 3cm dia cakap.. sebab saya mmg plan nak bersalin 38w.. (dah penat nak membawa perut).. lepas tu sebelum balik rumah semalam, saya jalan2 kat zoo negara.. satu zoo tu saya tawaf, hahaa, jalan kaki tanpa guna tram.. semua tempat saya pegi.. dan lepas tu saya ke tandas, dan tengok dekat pantyliner saya ada keluar lendir coklat pekat yg macam dalam gambar tu.. dan harini pun ada jugak.. lendir coklat pekat mcmtu.. tapi saya takde rasa contraction lagi.. baby gerak aktif je.. cuma perut ngeras2 je lah.. on off.. doakan saya semoga masa admit nanti ada bukaan laluan 3cm/4cm.. due saya sepatutnya 15/3.. Maaf gambar kotor/jijik sikit.. #anakketiga #babymarch2023

Keluar lendir coklat pekat. Maaf gambar kotor/jijik sikit.
1 Balas

kenapa sis tak pi hospital? bahaya la kalau tangguh lama lagi. setiap orang tanda bersalin tak sama. tak semestinya sis akan rasa contraction baru ada bukaan. kdg dah ada bukaan tp contraction dtg lmbt sikit. nasihat saya segera ke hospital sebab tanda turun darah ni bahaya sebab taktau keadaan baby macam mana dalam perut. paling doktor risau jantung bby lemah. kalau dh ada bukaan memang tggu hari nak bersalin tu sis.