Pramatang atau tidak?

36 minggu sbenarnya berapa bulan ya?boleh brsalin ke?dikira pramatang ke#seriusnanya

8 Balas

ank sy 3 org lahir 36 week..sorg 2.3kg sorg 2.65kg sorg 2.85kg.sume sihat xde mslh.cume berat 2.3kg tu jelh doc suh jg siket xbg kne sejuk n dkt ngn org ade selsema batuk sbb die kcik

dia kira late prem. macam saya dulu bersalin 36 minggu 4 hari.. tak masuk incubator.. ikut baby , dorg akan check dulu keadaan baby, tp inshallah la ok.. sbb 37 dah kira matang

36 minggu baru masuk 9 bulan. 36 minggu pra matang. jika berat dan kesihatan baby ok, doktor akan nilaikan pra matang atau tidak.

if bersalin pada 36 minggu, ia dikira kelahiran pramatang. if bersalin 37 minggu ke atas , baby dah matang sepenuh nya.

pra matang dik.. bby sybpun lahir 36..cuma pramatang nk ke matang... peparu still x kuat lagi na.. depend pada baby..

Kira pramatang borderline.. kalau 37minggu dah matang

Kira pramatang. Xsilap 37w baru dikira matang.

2y ago

Terima kasih ats pembetulan ☺️

Ramai je yg bersalin 36 minggu