Baby kecik or besar

35w scan kat KD dctr kata bby kecik tp berat 2.6kg..anak sulung lahir 2.47kg je..kali niprgnt ke 2 perut sy besar..xlarat nk jalan..pelik betol dctr ni..2.6kg tu kecik ke ibu2?

4 Balas

scan kt swasta ke kk ni? klau scan kt swasta gi check kt klinik swasta lain plak. bg sy okay je tu. even kt apps pun ckp berat okay. sbb baby plg minimum berat yg normal better 2.5kg ke atas tu cantik dah

1y ago

klau ade bajet lebih, cuba try scan kt swasta plak. sbb ikutkan scan kt swasta jauh lebih canggih dr swasta punya. at least awak boleh compare n tunjuk dkt doc

Normal la.. doc tu slh tafsiran ke mcm mna.. sy scan 35w baby 2.7kg.. air ketuban 10.. scan ngan pakar lg.. elok je doc sy suruh tgu masa nak bersalin..

sama mcm sy. baby kecik dri usia kandungan tpi berat. baby sepatutnya 36 minggu tpi dlm scan 34-35 minggu tpi berat 2.8 kg.

Saya 36minggu hari ke4, berat baby almost 2.7kg. Doctor kata normal. Nanti masuk minggu baru mungkin berat dia naik lagi