mohon doakan ya

35w 5days, baby masih breech. Doktor cakap ada potensi lagi untuk baby berpusing. Tolong doakan ya mommies agar saya dapat vbac, deliver secara normal kali ni. Jika tidak, dalam masa 2 minggu lagi dah kena tetapkan tarikh utk elektif czer. Doktor tak berani nak ecv (pusingkan baby) sebab pernah czer sebelum ni. Saya hanya tawakal, asalkan baby sihat

8 Balas

InshaaAllah semoga dipermudahkan urusan awak dan baby. Saya masa 34 minggu masih breech. Saya baca info untuk pusing kedudukannya banyakkan sujud. Saya dulu solat atas kerusi sebab tak berapa larat nak sujud. Tapi sebab baby breech, saya cuba solat macam biasa. Alhamdulillah masa 35 minggu baby dah pusing ke bawah. Ni dah nak masuk 37 minggu dah engage kat bawah. Tunggu masa nak keluar je ni

Moga semuanyaa dipermudahkan, aamiin. Pengalaman saya masa 36minggu breech jugak. 36minggu6hari sepatotnyaa buad ecv tapi scan bby kepala dibawah semula, tak jadilaa ecv. Alhamdulillah bersalin normal.

Sis sujud lelama...atau pon klau sis larat sis try berangkak..or pon tggi kn pinggul 15min sebelum tdo...sy buat mcm tu alhamdulillah bby dh pusing duk normal

Insha allah bby blh bpusing lg.. Sy scan 34w bby breech, scan 36 w kpla dia dh dok bawah dh.. Bnykkn berdoa dan duk mcm sujud tu lma2 sikit

Dah cuba utk pujuk2 baby, usap2 perut.. byk bersujud. Harap2 baby dengar kata 😔

Semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

Semoga dipermudahkan

ibu try sujud lama2