Mommies semua doakan saya ya

Salam& hi, mommies. Tadi saya pergi checkup PPUM, doktor tolong buka 1cm bukaan. Saya 38w0d harini. Doktor kata kalau tak keluar selasa next week kena warded + induce belon. Doktor suggest mcm tu sebab nak prevent czer plus ni pregnancy anak pertama. Tapi kalau induce pun tak jalan, last option kena czer. Nak minta semua mommies doakan saya dipermudahkan urusan bersalin ya. Harapnya baby keluar minggu ni tak perlu induce, sakitkan?😅

6 Balas

salam& hi, mommies. new update- saya dah selamat bersalin baby boy dkt PPUM. tapi emergency czer sbb heart beat baby tinggi, Dr risau ada infection sbb dah leaking. doakan saya& baby cepat& selamat discharge ya😘

1y ago

alhamdulilah,selamat berpantang 🥰

hai sis..adik ipar sya hritu bnyk hri jugak sakit tapi tak bersalin jugak. lepastu ayah mentua ada bagi mnum air kelapa muda..dok malmtu terus sakit perut nak beranak .alhamdulillah..mlm tu jugak baby lahir😁

1y ago

sama sama sis🥰smoga dpermudahkan segalanya❤️

Salam sis. Akk pn 38 weeks.. Tapi nape doktor pi bukak laluan jd 1cm? Biasanya bg naturally sakit. If dh overdue br doktor sruh serah diri.

1y ago

To sis Lea : hmm tulah taktahu kenapa Dr suggest mcm tu dkt saya, doakan saya ya sis❤️ To sis Ashikin : aaa tulah rasa mcm taknak pergi je hospital serah diri next week kalau takde rasa contractions lagi. terima kasih doakan saya❤️

salam& hi, mommies. air ketuban saya pecah dalam pukul 1ptg tadi. sekarang saya dkt PAC PPUM. doakan saya& baby ya❤️

Sis nak tanya. Macamana “doktor tolong buka 1 cm bukaan” tu? Xde pengalaman skrg dah week 36 risau pulak dgr.. boleh share sikit?

1y ago

Owh macamtu eaa.. tq explain.. 🥰

aamiin semoga dipermudahkan urusan ya

1y ago

terima kasih sis🥰