PERSIAPAN BERSALIN

35 weeks, who's excited here ? Hohoho. Siapa dah siap bag hospital ? Saya baru je siap ni, sebab nurse dah pesan dah. Hoho. Semoga kita semua dipermudahkan urusan melahirkan nanti ! Sihat ibu dan anak semuanya. Aamiin aamiin aamiin. Excited dan berdebar ! Hohoho

PERSIAPAN BERSALIN
8 Balas

sy pun.. masa 32/33w lg dah siapkan skang dah nak masuk 35w nurse suruh siapkan awal incase.. huhu 38w jangka serah diri sbb gdm on ubat n insulin tinggal nak isi brg2 mcm charger, powerbank, buku pink n etc je

kalau mcm kite ni 35w dh kira tgu hari ke ? hahahaha org selalu tanye "tgu hari dh ke?" 🤭 tk tahu laa nk jawab tgu hari ke tgu minggu ke tgu bulan .. due 16/10 🤣

siap dah beg, tinggal nak masukkan barang2 mak(yg still pakai) dan makanan je.. yg bahagian baby atau barang mak yg xpakai masa mengandung ni semua dah dalam beg..

37 weeks here 🙋🏻‍♀️, saya pun dah siap beg hospital, sentiasa ada dalam kereta. Semoga semua kelahiran baby mommy2 selamat dan mudah . Amin.

Saya pun dah siap. Excited hehe. Dah start kemas beg since 32 weeks. Sekarang nak masuk 38 weeks. Semoga persiapan semua orang dipermudahkan 😊

kalau mcm kite ni 35w dh kira tgu hari ke ? hahahaha org selalu tanye "tgu hari dh ke?" 🤭 tk tahu laa nk jawab tgu hari ke tgu minggu 🤣

2y ago

hahaha tak tunggu hari mana. kalau orang tanya, jawab je tunggu masa masa je ni. hahahahhahaha

saya pun da siap packing da. tinggal letak makanan n minuman je. tak sabar juga, even rasa nervous 🤭 .

2y ago

aah, milo saya beli awal juga. makanan je tak, tapi bab termos, cawan apa semua da letak satu tempat ssiap juga. mcm terlebih excited pun ada da. 😂 .

sya pown.. tinggal toiletteries n mkanan dgn minuman je blum pack lgi