ada kesan ke kalau kita batuk sampai terkencing..adakah menjejaskan air ketumban dan bby ke?

6 Balas

xde apa2 kesann . cuma kalau dah terkencing sampai pakai pampers. kena Jaga kebersihan la... kena tukar selalu pampers Tu .. sy 3 minggu alami batuk2 sehingga kena pakai pampers. tapi sy nasihatkan jangan la biar batuk terlalu lama. Tu dah jangkitan pada paru2 da Tu...sy sampai kena injek dexamethasone utk kuatkan paru2

kalau confirm yg keluar tu air kencing, inshaAllah tak affect air ketuban dan baby. air ketuban dalam rahim, air kencing dalam pundi kencing. memang biasa bila pregnant pundi kencing tak berapa kuat sebab asyik kena tekan dengan rahim, dan otot lantai pelvis pun overstretched.

takde pape rasanya... air ketuban dgn air kencing pun berbeza bau dan warna , blh bezakan .. sy pun bru trim ke 2 kdg bersin pun terkencing , biasalah baby menekan ke bawah tu pundi kencing jadi lemah skit

5mo ago

sama lah kita sis..saya pun jadi malas nak minum ubat batuk..bukan apa,sebab saya rasa makin menjadi² pulak batuk bila minum ubat

mmg akan terkucil sebab ada tekanan dari perut even bersin pun 😅 but for sure takda kena mengena pun dengan air ketuban so dont worry

Xde kesan kt air ketuban. Terkencing tu sbb tekanan dkat bladder kne tolak ngan baby

tak terjejas pun sis