33 Minggu

33 Weeks Normal Ke,, Baby Kurang Aktif D Waktu Siang. Dan Baby Selalu Mengeras ?

55 Balas

Sama... Sy 33w2d harini. Kblkgn ni sy perasan yg siang baby gerak slow.. Seolah macam tgh tdo, usik pun sikit je gerak nya. Da lewat petang sikit baru mula nk aktif. Time nk tdo mlm pun bergusti dia kt dlm, sy tdo mmg akan terjaga sbb tendgn baby yg menyenakkan kdg2😁.. Tdo mlm plg kerap dia mengeras.

1y ago

Sama MCM bby saya siang kurang aktif bila MLM dia bergusti dlm pert nk tdo susah

sama sis..kalau teras mengeras cpt2 kacau dia..🤣🤣 siang memang susah nk kira gerakkan..tapi jnji ada respon gerak setiap sejam dua...kita kena alert sikit lah..jgn biaq lama2..time keja sambil2 cek

Yes normal. Ada masa siang malam aktif. Ada time malam je dia aktif. Lately kerap jugak perut keras. Btw sy 33w jugak

6mo ago

sy pn 33w bkn stkt mengeras dia dtg skli rasa skit senggugut itu normal ka ?

Saya dah masuk 35 minggu masih macam tu 😂 kdg time dia tido elok diam aje, gosok cucuk minum air sejuk pun tknk gerak. kalau time dia nk gerak tu, auchhh berpusing perut hahaha

1y ago

sye pn mcm sis tp sye tye misi dia kata normal sje sbb bby makin mmbesr jd ruang untk dia aktf ni padat sgt dh.. lme2 nnti akn aktif blik..

normal..mcm sy 35w,skrang bby xbrapa aktif siang..tp mlm aktif sgt..siang dy tdo byk,mlm je ajak ibu main agaknya..😂

2y ago

xpasti laaa , orang kata sebab siang kita buat kerja , dy rasa kena dodoi bergoyang di dalam . malam kita statik . tu yang dy pula berjaga .

Kena banyak berehat kalau perut mengeras .

2y ago

Betul tu sis. Saya rasa mengeras terus mengiring, rileks baring baru okay.

Sama macam sy start 27 weeks sampai 32 weeks dia suka sangat2 mengeras. Skarang dah 34 weeks. Okay pulak dia. 😄InshaAllah takde ape2 tu, semuanya okay. Aaamiinnn.

3y ago

Sy 28 kerap mngeras siang. Susah nk kira gerakan. Risau jgk kadang2.

nak tanya saya sekarang dah 33weeks 1day tadi kencing berdarah . Kenapa ye ? siapa pernah mengalami ?

1y ago

sy kena kencing kotor plak.. herannn jgk pdhal kuat jaa minum air putih..

sama mcm sy sis...32w tp baby kurg gerak risau jgk...kena bnyk rehat bru dy gerak..kalau x mengerass je

Kurang aktif ka sis sy pn33weeks pling kuat bergerak Dan mgeras sy bawa bring2 dan pasang zikir Alhamdulillah lmbut dan aktif

1y ago

Sama sy pun 33 w kuat bergerak kadang sakit tulang rusuk di tendangnya 🤣