33 Minggu

33 Weeks Normal Ke,, Baby Kurang Aktif D Waktu Siang. Dan Baby Selalu Mengeras ?

55 Balas

Ingat sy je rasa mcm tu suka mengeras2 lepas tu siang aktif jgk klu kluar g jalan2 je kurang aktif....Ramai rupanya macam ni....kadang tgh sedap tido time malam pun boleh terjaga sbb aktif betoi...sy pun 33weeks....

selalunye klo ibu aktif memang baby akan diam... mungkin die tido... MCM dok kat buai... cuba duduk relex dulu... tarik nafas panjang... rase perlahan-lahan pergerakan baby...

sama la..siang Bby kurang gerak ..skli gerak adehh..ngeri perut kitA.haha package dgn baby sendu.😅🤭 malam lagi la..mcm main bola jaring ja dlm tue.smpi 3,4 kaly lompat2.

sya dh 37w kdg2 dia megeras... tapi kalau dah aktif, aktif sgt2 non stop pula... kdg bila dia megeras sya pasang ayat2 al-quran atau zikir baru dia lembut balik perut..

33w 4d skrg, rasanya normal. skrg bb dah besar n waktu dia utk tidur like bb normal yg dh bersalin.. bb sy ni pagi2 aktif kjp, lps tu dh kurang, nti mlm dia aktif balik..

Normal sya pun sma mcam tu, tpi bila dia kick kuat sngat, klau mlam tak pyah ckp, main bola sepak, time mommy dia tdur, dia pgi main kt dlam tu sorang2 😂

sama cm saya,nk puasa pun rsa risau sebab baby kurang gerak pada waktu siang .mlm Alhamdullilah aktif..kena plk masa berbuka yg masuk semua Manis rsanya.

sy pn da masuk 33w..da start mengeras...aktif pulak dr start ptg smpi la mlm.kadang2 tu smpi ke pg esok nye...x lena nk tdo..

ada tak sama MCM saya 33minggu Miss v rasa sakit dah...MLM susah nk tdo...sesak nafas rasa nya ..selalu buang air kecil..

Samalah..sy pun dah 33w 1d ..gerak agak slow sikit siang..lau malam aktif betul..sampai nak tido mlm pun asyik2 terjaga