Hai normal tak sesak nafas ketika hamil ni .. mcm mna cara nak kurangkan ya

1 Balas

Paling tkut bila kena sesak nafas time tido, terus bangun tido tercungap2.. mcm nak mati dah rasa dia..😂 kena 2-3x time prgnant kedua ni..seram bila tringt balik.. sy xbuat ape pun klu kena, cume duduk dgn selesa, tarik nafas n hembus prlahan2 supaya jantung x trkejut..mnum air suam, jalan2 sikit exercise dlm umah, pastu smbung tdo blik..huhu.. klu sesak nafas brlarutan, kena check tu sis, inform kat nurse n doc..

3y ago

normal la klu sekali skala, kena tinggikan bantal sikit, sapu vicks or mnyak cap kapak kat idung supaya mudah brnafas.. nnti lagi sarat, lagi kerap jdi, tapi biasanya bila dh srat, tdo x lena, sbb kerap ke tandas, mgkin jugak xkan sesak nafas dah..☺️