30 weeks

3 hari sekali cirit birit dan sakit perut memulas. Bila dah buang air besar perut lega sikit. Normal ke ? Ada tak mommy yang mengalami situasi sama mcm saya ?

7 Balas

Sy dua hr lepas, sis. Sy br 26weeks. 6x cirit birit dr subuh sampai asar. 😂 Lepas mnum teh o kosong yg pahit tu, br perut ok. Smlam appt dgn doc dh inform. Xde masalah pun. Mybe salah makan je. Dh scan baby semua ok je. 😄

A'ah awk mmg mcm tu..dan akan berlarutan sampai masa nk bersalin. Sis kena sentiasa alert dgn perubahan yg berlaku. Sentiasa monitor gerak baby jugak.

Sy dah 31w pun setiap masa rasa macam nak membuang. Perut memulas je. Macam salah makan. Risau jugak ni tanda2. Aiyoo 😅

4y ago

Biasa laa tu. Rasa mcm basah setiap masa 😂

Diorng ckp kalau cirit birit tu mcm tanda2 dh nk ade bukaan. Nnti bgitau doctor, jngn diamkn je

4y ago

Haah yela, harini plan nak pergi.

Omg saya baru cirit birit semalam. Rasanya tu sebab saya pulun air oren banyak sangat 😂

kdang sy pon mcm tu..for me normal la😅

4y ago

Sakit perut memulas. Ada org cakap bahaya kalau cirit birit untuk baby.

kot ade salah mkn ke sis?