Hi. Minta tanya. Kl 2nd trimester masih mual dan perut macam ditarik itu ok tak? Terima kasih

2nd trimester perut

3 Balas

Selagi sakit (perut ditarik) tak melampau masih normal,sebab rahim nak membesar untuk tampung baby.Saya pun sama masih mual dan hampir setiap hari ada rasa perut ditarik,perut gatal sebab perut membesar(dah mula ada stretch mark ☺️.Enjoy this moment ya sis.Tapi kalau sakit sangat better consult doctor.

sama laa.. rase perut mcm ditarik... sbelum mgandung pun kerap rase perut mcm ditarik.masa awl mgandung ok je.. skrg dah 16minggu tibe rase mcm tu plak dah..

Kalau rasa takyakin pergi kk / klinik swasta sis