Nak tanyaa....

2nd tri ne start da skit2 blkg and bengkak kaki n tangan.. Mcm mna nak elakkan sakit n bengkak2 ne ya mums? #ingintahu #firstbaby #1stimemom

1 Balas

Normal. Boleh cari artikel pasal ni kt TAP. 1.Banyakkan rehat. 2. Jangan angkat benda berat 3. Tidur/ baring mengiring kepit bantal di paha 4. Kalau baring/ tidur terlentang, tinggikan kaki dgn 2 bantal 5. jaga posture 6. Ambil kalsium secukupnya bg ibu hamil 7. senam kagel