Scan 16w untuk apa?

2mnggu lpas kndungn 10w sy dh scan untuk tntukan tarikh kelahiran bayi...lpastu tadi 12w pun sma dn tarikh sdh d sahkan oleh doktor...tpi ada buat tmujnji scan lagi untuk 16w..scan 16w untuk apa ye??ada yg sma tak?lupa tnya doktor...sy ye ye kn je tdi .🥴

1 Balas

awak buat appointment dkt klinik swasta ke siss?sy pon ada buat mcm tu jugak wktu 10 week ada buat scan untuk tntukn tarikh lahir bby n waktu 10 week tu dokter ukur saik kepala bby dlm kandungan normal atau x,tulang belakang membentuk dgn baik atau tidak,n blh dgr heartbeat bby time 10 week tu..klu untuk yg 16 week sy x pasti apa yg dokter nk check..n sy nk check kt swasta lgi after kandungan 20 week untk scan gender pulak in shaa Allah ....btw nk tnya,sis pon waktu 10 week ada buat scan mcm yg sy buat ke siss?