pkp? Suami takleh masuk?

27-1 ni my due. Ada sesape sama tak?. Nak tanya suami tak boleh teman isteri dalam labour room ke. Sebab pkp alasan nye kan? Kenapa takleh teman. Padahal nanti kene jumpa jugak baby kena diazankan jugak kan? Kenapa?

30 Balas

Saya rasa most hospital kerajaan mmg tak allow husb utk masuk, tp utk private hospital, boleh. Husband and wife kena buat swab test sebelum masuk LR. Kwn sy bersalin dkt HKL baru2 ni, husb dia azankan anak melalui hp je.

4y ago

allahu sedih nye

mmg tidak boleh sis..lain la swasta tp kna swab test jga..nk dtg mlwat pun tak boleh tpksa mnta tlg doc llki azan kan..mcm kes adik nya ,klu sya msh mlwat tgh hti husband dtg azan..lps tu tidak boleh lma2 d wad

lahir bulan 9. hospital kerajaan. suami tak boleh masuk. critical je boleh masuk. kalau sihat dan sakit biasa nurse yg handle. baby kat ward baby so suami boleh azankan tapi lepas tu dah, keluar balik.

memang tak boleh.. saya dulu pun mcm tu.. sedih sngt2🥺. bersalin 31/7/2020.. suami cuma boleh melawat time waktu melawat je.. kalau bukan waktu melawat tak boleh. hnya mampu redha jre masa tu

htaa kuantan - suami boleh msuk skjp dekat wad utk azankn baby & sttle apa yg ptot.. lpas pada tuh tk boleh dh.. dlm labour room tk dibenarkn masuk.. hntr brg @ mknan kena bg dkt guard je

skrg nie musim covid, memg tk boleh msuk.. ikut aje la ap y kkm suruh, part azan ank tu.. ad hospital y benarkan suami naik 15minit.. ad y lsg tk boleh, tgk la rezeki awk dpt y mna

mmg suami x blh msuk...sy bru bslin 24 hb 12 .2020..suami blh msuk azan bby dkt wad...tu pun deorang bg msa 15 mnit...nk jmpa suami plk..tgu hri kluar wad...suami mai amik...

mmg x blh sis mcm sy bersalin bulan 12 tu suami tkdpt msuk langsung barang d hntr melalui security dh keluar bru suami ambil lps bayar bil azankan pun selepas keluar ward

follow saja sop daripada kkm, nak murah p kerajaan,nak mahal boleh masuk ward ape semua p private hospital tapi kena buat swab test dulu takut covid, simple

Sama la....kawan baru bersalin Di hrpb 2 minggu Lepas....suami tak boleh masuk....masuk waktu azankan baby pastu kena keluar semula....