Batuk dah hampir 3 minggu

24 week 4 day. Hi mommies. Nak tanya ada siapa tak batuk dah cuba pergi klinik makan ubat doktor beri… minum air masak banyak pun masih tak ok? Lastly saya cuba ni… ada pernah cuba tak? Tengok ingredients macam ok je untuk makan. Saya batuk sampai terkencing2… macam mana nak hilangkan kahak ni? Puas saya meludah 😓

Batuk dah hampir 3 minggu
32 Balas

Saya pun sama sis batuk sampai terkencing. Punya kuat batuk sampai mcm tu sekali. Selalu pakai pad di mana mana sbb terkencing jee bila batuk.

2y ago

Saya dah tak pakai pad sis. Sebab dah tak boleh nak tampung air kencing. Tembus. Saya pakai pempers dewasa terus. 😅 Beli kat speedmart rm15.99. 😆Hihi.. Mcm org tua dh.. Bila nak solat terus tukar baru..

Ricola Original ni bagus. Saya dah cuba untuk keluarga saya selalu batuk....melegakan dan kurang gatal di tekak. Standby satu di dining hall.

sy pon 32 w tgh demam batuk selsema sakit gigi sakit kepala 😂 skng musim sbb angin kuat... gatal tekak sy mkn stripsil honey lemon je

cuba minum myk zaitun. sy klu batuk minum 1 sudu makan myk zaitun sblm tidur. 1/2 hari dah ok. Alhamdulillah. skrg sy dah 33 minggu.

Haritu pergi klinik. Doktor ckp boleh mkn strepsil. Belom try lagi. Tapi mmg puas batuk smpai termuntah 🥹🥹🥹

Saya minum honey lemon baru ok, tekak dah tak rasa perit. Cuba la honey lemon suam2 lega tekak.

Klau sy minum lemon suam letak madu.. cpt jer tekak berkahak n senang buang kahak..

Saya baru 6weeks++ batuk dah seminggu lebih. Bila batuk je terus seriau 🥲

Sama lh, batuk sampaikn terkencing2, tapi boleh ke kita makan gula2 batuk

Skg sya tgh prenen 22 minggu,batuk dah 3 hari,seksa betul rasanya…