Naikkan hb

21week , Hb menurun pulak . Any tips bagi Hb naik

11 Balas

Awal saya bukak buku hb normal. Masuk ke tri ke 2 warded sebab pengsan secara tiba2, cek hb turun 9. Ubt kk bagi yg zincofer tu sye xboleh makan dan inform doctor, mmg akan rasa mual pening muntah angin bau macam besi.. tukar maltofer sebab sedap, boleh makan. Tp hb tetap xnaik. Doctor hospital tukar iberet, alhamdulillah naik smpai 12 dah skrg. Dari awl sye mmg makan ubt awl pagi masa subuh dgn air sunquick xletak gula.. lepas tu tdo balik, g keje bru breakfast..

2y ago

sy pun sama masa mgandung.. makan jd muntah... last minta tukar ke obimin.. baru ok..