Tak Bergerak

21 mggu Tak rasa gerak kn bby Lagi, nurse kata akan rasa dia tendang, tapi Saya Tak rasa lagi mcm ni normal Tak? Tp Saya dah pergi scan swasta bby ok Tak ada masalah,

2 Balas

First baby ke? Kalau first baby kadang mmg rasa lambat. Sy masa 21w ni rasa slow sgt gerakan baby, kena fokus betul betul utk rasa. Kalau busy sikit mmg tk sedar apa lah. Masuk 24w baru rasa kuat yg sampai blh nmpk ada baby kick dr dlm perut. Kalau dh masuk 24w ke atas tp still tk rasa baby kick tu baru elok refer doktor rasanya.

sy 21 mgu tu ada rs gerakan halus mcm kupu2 dlm tu. tendang dinding perut tu 25 mgu ke atas bru rasa. dh 30mgu bru sy dpt beza rs tendang, pukul, pusing