Hai. Mommy² ada yg sembelit x slps bersalin? Mcm mana nk elak sembelit ya

20 hari bersalin

5 Balas

sy bersalin haritu lepas discharge wad, hosp ada bekalkan ubat lembut najis utk elak sembelit..klau sis sembelit n hosp xde bekalkan ubat tu, boleh beli kat farmasi.. selain tu boleh banyakkan minum air masak n makan sayuran hijau..

normal. beli ubat sembelit dekat farmasi. boleh minum air masak banyak2 jugak. banyak yg sepatutnya utk berat badan awak lah.

Saya pun sembelit selepas bersalin. Saya beli lactul kt watson. Senang membuang. Minum air kosong banyak sis

tiap kali nak berak saya akan makan pil novolax, baru tak seksa

makan betik sis