bsp

2 minggu sekali pegi klinik check bsp. untung laa kt mommy2 yg bleh check sndiri kt rumah, xyah ulang alik 4x sehari pegi klinik. doktor x bg check kt rumah tkut x jujur dgn result.. malas nk bgn bersiap.. ?

9 Balas

sama lah dgn sy tp nasib baik ahad bole buat bsp so xpyh husb ambik cuti lpastu isnin nye checkup mcm biasa..tp ada sekali tu nurse yg cek bsp tu tgok bacaan sy smua normal je sekali je tggi lpas tu nurse tu ckp awak punya bsp sy tgok okey je sepatutnya xpyh susah2 buat bsp dah...tp nurse yg uruskan sy tu xnak buat mcmtu kena teruskan juga smpai bersalin..xdpt bayangkan bulan 12 nnti checkup seminggu sekali dgn cek bsp nya lagi adoi pening..

5y ago

hehe tq sis atas information nya lega hati sy dgr

Kn.. Sy pn mcm tu... 4x sehari nk ulang alik ke klinik.. Dan esok nye kne prgi review... Dan sminggu dua kne prgi balik utk checkup yg tiap bln pnye... So dlm 1bln tu 3hri kne prgi... Hmm, bertabah la wahai diri😂🤣

5y ago

sy tiap 2 mggu ,kne pegi 2 hari ..sehari untuk bsp, esoknye untuk review dan checkup...letih tu x sgt, mls tu yg byk. haha

sy buat sndiri je. pakai machine. lg pun keje.. x kan nk cuti shaja.. walaupun da amik time slip.. belum lg cmpur appointment lain..dgn kk

5y ago

Sy keje, tp nurse x bg buat sndri, so mmg tiap 2 mggu kena cuti 2hari, sebulan 4hari, sy request check up hari yg sama review bsp nk jimat cuti...plg byk sy cuti bln lps, ngn check up pregnant, bsp, check up fibroid kt hospital...sy dh abis annual leave ngn mc tuk thn ni, sbb pregnancy kali ni byk mslh sket...xpe la duit blh cari, kesihatan baby n diri kena utamakan gak...

Sama la... X leh nak check sendiri.. kena ulang alik klinik.. tapi nasib baik sebulan sekali je

kalo sy, buat sndri tp amik gmbarla. bile jmpe nurse, tnjuk skali gmbar2 tu bukti xtipu result

5y ago

sis buat cmtu ye...hehe...

Sama... Nk check sendiri nurse xbg.. Kna la cuti... Klu xkoje xp...

5y ago

tu la, x semua kk bg check sndiri...sy dh pinjam adik punye dh baru ni, tinggal nk beli strip je, tny nurse,x boleh check sndiri, x jd la beli strip..jimat la jugak kt situ. ehehe..tp penat la nk abiskan 4 kali ulang alik kk..esok harinye review doktor plak...haih..pengalaman ni..

Semoga d prmudhkan urusan sis ng bby..

5y ago

terima kasih. 😃

Sama la dengan saya. Penat kan sis

5y ago

klinik desa mmg rumit urusannye kan...ade pape kne refer kk...dh jadi 2 klinik pulak kne pegi...bertabah lah sis...😉

Kita sama... 2mggu skali

5y ago

mari la kite berhuhu sama2...😊