Check upt positive dan negative.. tak tau mana betul

Saya check upt sndiri kluar positive mse tu bru lewat sminggu period.. lpas sbulan sye pegi klinik utk check betul ke tk(time ni saya kira sndiri bru 6 minggu).. check kt klinik negative.. doktor ada bgi ubat.. tpi doktor kata lpas sminggu check dulu.. kalau positive jgn mkn.. kalau negative baru mkn.. lpas dua minggu saya check positive.. so saya tk mkn smpai skng.. sbb saya tk tau saya dikira pregnant ke tk.. ade tk sesiapa yg mcmni jgk.. saya bnyk kali check kt rumah.. ade kluar positive ade kluar negative.. tpi yg negative tu lpas 1-2 hari bru nmpk positive.. tu kira positive ke tk?? Saya bitau doktor.. msa gi klinik tu tpi doktor kata klinik punya lgi tepat.. sbb kat klinik tu pn ada scan tpi tk nmpk lgy.. ke sye nk kne pegi klinik lgy utk check? *Test yg putih pink tu masa first lewat sminggu period *Test yg clear blue tu check sehari sblom gi klinik *Test yg putih tu check lpas dua minggu gi klinik *Yg negative tkde gmbr sbb tk nmpk clear #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

Check upt positive dan negative.. tak tau mana betul
2 Balas

Kalau yg negative tu lepas 1-2 hari baru nampak positive tu dikira false positive, maksudnya negative @ invalid. Tp kalau sis guna clearblue biasanya ujian tepat. Cuba sis try beli yg digital clearblue tu dia ada skali umur kandungan, cuma yg itu mahal sikit dlm rm40+ satu. Then lagi 2/3 weeks pegi check klinik. Biasanya kalau 7w ke atas dah nampak atleast kantung, kalau advance sikit nampak baby + heartbeat. Apa2 pun sis try beli yg digital clearblue tu kalau nk sedapkan hati sikit

10mo ago

Setuju. Clearblue digital boleh selesaikan masalah pregnant or tak. Kita pun boleh tidur dgn aman

sekarang mcm mana..awak pregnant ke tak?