First time baby on plane

2 minggu lg bwa baby blk kpg.. Start sy pregnant sampai dia lahir blm dpt jumpa lg dgn family sebelah kita sb perjalanan dri sarawak ke semenanjung.. Baby umur nk hampir 1thn.. Pnh bwa dia cuti2 bermalam tpt lain dia pun xpnh merengek happy je.. Tp sy bbrp hri ni tiap hri xlena sb risau baby xselesa msa flight.. Lg2 ni journey paling jauh lg la sy rasa mcm ada anxiety 🙁.. Mommy lain2 ada tips2 tak? Sy btl2 rasa risau😟😟

2 Balas

pengalaman sy.. 1st baby sy naik flight ms umur 2 bln lebih... sy bg mnum susu ms flight nk terbng naik n turun tu... alhmdulillah xde meragam... pastu bila dh setahun lebih bg kunyah sesuatu.. sy bg kismis.. tp anak2 sy bila flight nk terbang je terus sume zzzzzzz... sbb sejuk kan.. jgn rsau ye mommy..

pglmn sya bwa baby 2bln lbih sya pilih seat kat tgkap, tutup tlnga baby dgn kapas, smsa trbg dan mndrt sya susukn baby