cuba hampa share tnda mcmni jd kt hampa sblom brp hari nk bersalin? Share2 la pglman

Sis dh dkt 3mggu dh selalu memulas perut rsa nak cirit beret. Ada 1 malam tu mmg taktahn sakit memulas tu smpai muntah² . Pdhl tk berak sgt pon dh berak sikit tp still rsa xpuas. Lg 1 sakit celah kangkang tepi miss v tu smpai la harini tpi sebelah aje. Malam nak pusing badan pun Allahu sakitnya celah tu . Kdg terjaga malam sbb perut ngeras . Tu belom lg baby menyucuk² kat bawah tu ngilu rasa . Malam ja buat hal😂siang elok ja cuma dh start rasa sakit pinggang mcm nak dtg period tu. Entahla nak ni dh nk msuk 36w mcm ada hrpan je nk bersalin bby matang. Anak 1st baby prem 33 w . Yang ni sec hrp² smpai 37w jadilah..

2 Balas

awk punye pglman sme dgn sy, tp sy xde mslah bab berak... normal je... klu skit yg bwah belah kiri tu dh lme mse pregnant 5bulan smpai skrg skit mcm tu... sy tny kwn sy nurse normal ke skit cmtu. pastu die tny plk klu check jantung baby bse dpat blah mne, sy ckp belah kiri kat bwh. die ckp kddukan baby byk belah kiri sbb tu bse skit blh situ n normal je... baby dh msuk laluan... skrg sy 37week 3days

sy dlu nk dkat brsalin sakit celah kangkang mcm sis ckp.nk pusing bdn, ubah posisi kaki pon sakit sgt2, & kaki bengkak. tup2 37w klua drah..lusa baby klua. ada lg 1 minggu checkup kk xsempat p sbb bby klua awl. due 26/4 bby klua 11/4