SCAN

2-3 mgu lepas sy ada tya tntg scan KK..sbb last dorng scan 32w Ada ckp xperlu risau kalau dh nurse cek minggu2 ok.. Tapi sy nasihatkan kena scan jugak 36/37w. Sebb pagi 39w nurse ckp bby dh masuk laluan tpi petang scan sebenarnya breech.. Sy dh selamat melahirkan 15/3 secara cezer..masa 39w sy kurang sihat..batuk+ selsema.. KK refer jumpa doc UTK ambil ubat tp doc tgok xda scan 36w jd doc tu nk scan bby.. tp msa scan bby sy songsang.. doc kelam kabut refer pakar.. lepas refer pakar cdgkan UTK ECV(pusingkan baby) pd 15/3..doc pakar bising pada KK sbb 36w xscan.msa ni kalau ecv peluang masih tinggi.14 admit dan 15 ecv tpi apabila cek ctg bby mengeras maksudnya ada cntrction jdi xdpt buat ecv terus emergncy cezer..

SCAN
13 Balas

sy pn missy kate akn bt scan 36wk nnt.. ade sebln lg mase.. skang br wk32...

4y ago

Sama je.. hehe..

32w ad scan.... 36w pon ad.. Thnt last sy ni 38w rabu depn scan......

4y ago

Aah... Kalo de maslah mmg Doc kerp scan.

sy pn missy kate akn bt scan 36wk nnt.. ade sebln lg mase.. skang br wk32..