Adakah ibu hamil akan mengalami mual² pada saat awl kehamilan?

12 Balas

Ya … tapi sya genap ja 3 bulan tu terus ok dah semua alahan dan loya2 takda dah. tpi selera tu ssh sikit nak ok

ade x mcm sy,air liur byk sgt smpai kdg2 kita geli dan rs mcm nk muntah sb air liur byk sgt

3y ago

I masih byk air liur sampai sekarang.. geli sampai xleh telan.. tp x rasa sampai nak muntah.. now in my 3rd trimester.. from my previous pregnancy bersalin baru back to normal.. sampai pelik pulak bila dah x meludah.. anyway, bertabah mommy…

Saya mual start 8 weeks sampai 21 weeks.. lepas tu dah x muntah but still rasa payau2..

3y ago

tekak rasa lain

Tak semua orang. Ada yang mual ada yang takde symptom. Depend badan masing2

iye. blan kedua bru start mual n muntah. tp mkn sntiasa berselera 😅

Yes, depends on org juga sis, sy dr awl smpai skg masih mual nk 16weeks

3y ago

Ya sis, sma. smoga kuat mnempuhi mommy to be 🤲🏻💪

Ada puan. Masuk 2nd trimester masih ada muntah, tapi tidak kerap.

Ya, saya start 5w - 14w. Lpstu muntah dh jarang2.

3y ago

sy baru 1 minggu lebih je..

xsemua ikt diri masing2..ade yg mual ade yg x..

3y ago

owh

owh..