Tendangan Baby

Hi. This is my 1st pregnancy. Dah 18 weeks. Macam mana nak tahu bila baby kick? Apa yang ibu rasa? Macam mana rasa dia? Thank you

5 Balas

Bila baby kick x sama setiap orang sis. Tp start tu around 5 bulan mcmtu. Ada org awal. Dlm 20 minggu gitu dh rasa. Paling lmbt dlm 26 gitu sy pun x sure. Sy start minggu 22, halus2, bubble, mcm angin. Minggu 25 dh jelas. Mcm dup2 si kecil tumbuk halus. Nmpk perut gerak. Kadang cm geli2. 😁