1st pregnancy

1st day last period saya 20/5.sy check guna pregnancy test pada 1/7 double line.apa tindakan saya seterusnya untuk sahkan kehamilan?

1st pregnancy
9 Balas

mengikut pengalaman sya,first sya akan pegi KK government utk cek urine,pastu drg akan bgi kita jumpa dgn doktor utk d scan.sya scan msa kali pertama 5w5d bru dpt rgok kantung.dokror sruh dtg blik dalam 2 minggu lagi.scan kali yg ke2 sdh dpt tgok baby with heartbeat.doktor akan keluarkan arahan kpda nurse utk buka buku pink,so lepas tu terpulang pda nurse utk set kan tarikh bila kita nak buat buku,dan nurse akan sruh sediakan,mcm sya sendri.... 2 keping gambar isteri 2 keping gambar suami 2 copy mykad isteri 2 copy mykad suami 2 copy sijil nikah itu jer🤗🤗😉