mummy to be

Saya keliru saya week yang ke berapa. Saya last period 20 feb 2020. 10 march saya check guna pregnancy test 1 line je. 23 march saya check lagi guna pregnancy test 2 line da. saya nk pergi klinik tak berani. #anak first

8 Balas

rini dah tanggal 12/07/2021. last period 18/5/2021. dah lewat 22 hari period belom datang jgk. 10/07/2021 test upt masih 1 line. btw tarikh ovulasi berlaku sgt lambat pada tarikh 1/07/2021. 15/07/2021 nanti mahu check lagi upt kali kedua. next period dijangka 23/07/2021..ikot kan dah 7w6d dr tarikh last period sampai sekarang..doakan moga ada malaikat kecik ini dalam rahim.. usia perkahwinan lagi beberapa hari sudah mahu genap setahun..moga ada hadiah bermakna di ulang tahun perkahwinan pertama ini.

X perlu laa nak rasa keliru. Pergi ke klinik.. cek lgi.. doc akan bgi tarikh due. Kalau nk tepat, boleh terus g scan kat swasta then dpt tgk usia kandungan berapa minggu.

lebih kurang macam saya last period 24/2/2020. almost 10weeks dah. Better cek klinik swasta dulu. Buku pink kena buka kat kk sebelum 12 weeks. Semoga dipermudahkan.

Saya last period 10/2/2020.. Now dah 11w2d.. Buku buka ritu time 8w5d.. Due date dah confirm 17/11/2020.. Sama mcm scan ritu..

Same last psriod sy.. sy 21.2.. tpi sy negatif.. sampi skrg blom period.. ikut app.. da 4 week 6 day.

4y ago

Tapi sy rase.. bln ni ovulate sy lambat.. so date period makin lewat 12 hari. Now dpo9.. date peruod baru hujung bln ni la..

tapi ni dah Julai? kalau check 23/3 dah 2 line, kenapa sampai bulan 7 tak pergi cek lagi?

3y ago

bca btul2 sis.. tu taun 2020

Kira dr date pertama last period puan....

2y ago

kiranya hari first kite dtg period tu kan sis.

maybe sis dah 10week