First baby rasa geraka camne?

19 minggu 5 hari dh ha, kadang bila baring ade rse benjolan kadang kat belah kanan kadang kat belah kiri, itu dikira baby gerak kee sbb first baby tk thu sgt

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kalau sy dulu masa 19weeks rasa mcm ada angin letup2 dlm perut.. pastu kdg2 rasa ada yg mengetuk dri dlm tu.. 😂😂.. 15-18weeks ada rasa perut tu sengal2 je bahagian perut tu..

atas org jgk sbnrnya .. ad yg blh rsa ,dan ad yg tk thu nk beza .. sy 3 bulan lebih blh rse, ad letup2 kecil dlm perut .

tapi kalau saya sis belum ada rasa gerakan da 19 minggu 4 hari belum ada rasa gerakan 😟😟😟

11mo ago

jgn risau biasanya mommy boleh rasa geralan bby 20 weeks keatas untuk anak 1st biasa lambat sikit rasa.. bby dh gerak mybe sis xperasan sb gerakan halus je nak2 kalau bby girl.. memg xrasa sgt gerakan tu.. kita wajib kira gerakan bby pada 28weeks..selagi masa checkup mommy dengar heartbeat bby normal insyaallah ok bby tu..

sis apa rasa nya kalau gerakan 19 minggu