MUNGKIN MISCARRIAGE LAGI SEBELUM BUKA BUKU PINK

18hb~22hb ada spotting coklat cair.. 2 hari pergi klinik, doc scan baby, jantung semua okay.. 25hb pagi² ada fresh blood bhgian belakang pantyliner, terus pergi klinik lagi, doc scan baby, jantung, samar² katanya.. X nampak macam masa 18hb, 19hb punya scan.. Ada fibroid dlm 2cm kata doc.. Darah mybe sbb fibroid atau baby sy 50/50.. Kalau baby kuat, dia akan bertahan.. Hari yg sama 25hb tgahari pukul 1 lebih, ada bleeding lagi.. Hb cepat² bawak pergi emergency hosp, doc scan kantung kosong.. 😭😭 Doc hosp tanya kenapa doc kk ckp samar² sbb kita scan kosong.. Check jalan bawah, doc kata xde bleeding or darah ketul².. Mybe kantung belum nak turun.. Kita check kantung kosong, xde darah tp memang miscarriage.. Doc bagi appmnt 1w lagi scan kat kk.. Tp kalau bleeding teruk sebelum tarikh, boleh terus pergi kk or emergency hosp.. Tp kenapa hati sy tetap rasa baby sy maseh ada.. Bukan x terima kenyataan, tp rasa macam x percaya.. Seminggu sebelum, masa scan ada, sekarang tiba² scan kosong.. 😭😭 Bukak buku pink ikutkan 16/11 tp sebabkan sy asek spotting and bleeding, nurse kk cepatkan jadi 9/11.. Entah sempat ke x sy buka buku pink.. 😔😔

2 Balas

better tggu je kalau yakin masih ada. tggu je la untuk next appointment. lalau masih tak turun, tggu another 1w . tgk perkembangan. kalau masih takde perubahan. ikut lah apa yang doktor sarankan 🤗 Insha'Allah dipermudahkan urusan sis

2y ago

Baik sis.. Moga ada keajaiban utk anak sy..

berrapa week sis?

2y ago

Sabar ya sis,, mgkin ad hikmah, sis kuatkn diri . Insyallah, ad pelangi setelah hujan. Jaga diri... consume acid folic jgn skip.