Baby tenang, mama gelisah!

18/8 due date tapi baby masih tenang dalam perut mama! 16/8 check up kat KK lepastu doktor detected perut baby 36weeks terus dapat referral letter pergi hospital. Sampai hospital lepas scan, kena seluk semua. Doktor kata baby okay, baru 1cm bukaan. Doktor bagi options balik atau stay, kalau stay pun dia hanya akan monitor baby. So saya decided untuk balik dan tunggu tanda-tanda bersalin, dapat post date sampai 24/8 untuk serah diri. So far takde tanda apa, dah pujuk-pujuk baby keluar on due ni 😂 mama tido malam pun tak tenang sekarang aihh

2 Balas

Sama la sis Edd kita. Esok jumpa doktor lg, Hri ni rsa nak Bab je tp tak kluar2. Risau nak teran.. 😂. Tp, still rsa ringan2 je. Adakah ini tanda2 juga?

8mo ago

Mungkin itu tanda 😂 Moga dipermudahkan urusan kita! Saya first mom. Risau betul bila baby tak keluar-keluar ni, tanda semua takde pulak tuu haihh

sama kes dgn sya jgk..24/8/23 kena serah diri..bukaan bru 1 cm..mama tdo pun x ckup..btw sya pun first mom jgk..

8mo ago

semoga di permudahkan urusan kita sis..saya xda trun tanda darah ke apa..masa seluk pun 1cm ja..haish..mama tdo pun x tenang da..fikir nk kna induce..😅