..

13weeks masih ada alahan? saya masih lagi rasa muntah

14 Balas

Sabar ya sis. Sy pun 13 weeks pernah admit ward bermalam jugak la 4 hari kat sana. Alahan teruk sangat sampai sy xleh makan pitam masa nak check up. So far masih ada lagi alahan tu tp xseteruk masa saya 8weeks dulu. Mkn pun still kurang lg. Bnyak makan buah buahan tu je mampu nak telan. Sy makan nasi putih kosong dgn ikan kembung goreng itu je boleh telan lepastu buah buahan. Makanan lain mmg xleh masuk. Tgok gambar pun muntah. Adehhh sabar lah yaaa. Moga segalanya dipermudahkan.

5y ago

Ya, tengok gambar saja pun nak muntah

Alhamdulillah, sy 15 minggu baru hilang semua alahan. Tinggal deria bau yg sensitif, kalau tu terkena bau yg xkena, memang datang lagi lah semua tu jawabnya 😅 cuma x seteruk awal2 preggy

Jangankan 13weeks sis..sy smpai masuk 24weeks still ada alahan lagi..tapi slow2 makin kurang la..sy dalam 28 ke 32weeks camtu baru start masak balik..xboleh bau gas, bau tumis..😅

Sy 13w, makin teruk alahan sbb masa awai awai xdk alah, start 10w ad skit2 now mmg demam terus sy, batuk. Sakit pinggang, perut kembung...

Sy dedua ank alahan smpi 9bulan. Ni pregnant yg ke3, dah 9weeks. Kali ni pun alahan msh truk jugk 😣

Saya pun sama dah 13 week still muntah2... Alahan sampai xboleh tengok kedai makan jd loya2

Samalah sis. Payau ja rasa dlm mulut ni. Agaknya sampai masuk bulan yg ke 4 kot mcm ni.

yup..sy dh nk msuk 13 weeks tp still muntah and loya..xtahu la bila nk brenti

Sy yg dh 8bln nie pun x lalu lg nk mkn nasi...nsib baik benda lain blh mkn...

Ada yang alahan sepanjang mengandung sampai la lahir...